Fint selskab
Årets Julesild er marineret med blandt andet nelliker, stjerne anis, kanel. Hindbærsaft er tilsat for at få den frugtagtige smag frem.

Som garniture finder du foruden løg, rødbedetern og kardemommen. Smagen er afstemt efter julens traditioner, men alligevel utraditionel. Den søde smag og den let røde glød får både snapsen og den kolde øl til at føle sig i fint selskab.
Julesild serveret med peberfrugt og dressing (4 pers.)
Ingredienser
12 kvarte julesild, 4 stk. rød peber, 1/2 l creme fraiche 38%, 2 spsk. olivenolie (til pensling af peberfrugterne), salt & peber.

Fremgangsmåde
De oliepenslede peberfrugter bages møre i ovnen ved ca. 190°C. Lad dem afkøle. Fjern skind & kerner. Frugtkødet hakkes fint og vendes i creme fraiche. Smag til med salt & peber. Serveres som tilbehør til Årets Julesild 2002.

Julesild serveret med mandariner og julesalat (4 pers.)
Ingredienser
12 kvarte julesild, 2 stk. mandariner, 1/2 l. creme fraiche 38%, 1/4 tsk. stødt kanel, 1/2 tsk. rørsukker, 1 lille rødløg, lille stænk portvin.

Fremgangsmåde
Creme Fraiche blandes med kanel, rørsukker og rødløg der er hakket i fine tern. Mandarinerne skrælles, hakkes fint og vendes i creme fraichen. Stænkes med lidt portvin. Serveres med Årets Julesild og frisk julesalat.

Julesild serveret med appelsindressing (4 pers.)
Ingredienser
12 kvarte julesild, 2 appelsiner, 1 lille bæger creme fraiche 38% 1 skalotteløg, 1 knivspids knust nelliker, 1/2 tsk. allehånde, lidt chili.

Fremgangsmåde
Skalotteløg hakkes fint og røres sammen med nellike, allehånde og chili i creme fraichen. Appelsinerne skrælles og skæres ud i fileter, så der kun er rent frugtkød tilbage. Appelsinkødet grilles møre og gyldne i ovnen i ca. 5 min. Derefter blandes de med creme fraiche. Serveres som tilbehør til Årets Julesild.

Velbekomme og rigtig glædelig jul.