Havets sølv
Silden blev rigtig populær herhjemme omkring 1000 tallet. Da vandrede enorme mængder sild op igennem Øresund og skabte et sildeeventyr,
der den dag i dag afspejles i danskernes appetit på den elegante sølvfisk. I dag fanges de fleste sild langs Norges vestkyst.

Høstsilden
Årets Julesild fremstilles af store
høstsild, fanget langs Norges vestkyst. Sildene kvalitetgodkendes, renses og lagres i tønder, hvor de modner i min. 30 dage. Derefter håndpakkes de færdigmodnede sild i glas sammen med julelagen. Julesilden lagres i 10-14 dage for at opnå den specielle julesmag.

Nyttige tips til en bedre sild:
Sild skal opbevares på køl. Gør derfor transporten fra butik til køleskab
så kort som muligt.

Et åbnet glas sild har en holdbarhed på ca. 2 uger forudsat, at silden opbevares på køl og er dækket af lage. Brug gerne indlægget, da det presser silden under lagen.

Kom aldrig sild, der har været serveret, tilbage i glasset, da det nedsætter holdbarheden.

Undgå at silden står for længe uden køl, inden den serveres.

Tag ikke flere sild op af glasset end du forventer, der bliver spist.

Benyt en saks istedet for en kniv, når du skal gøre en sildefilet serveringsklar. Det giver pænere sildestykker.

Ønsker du en mere fyldig carrysalat til silden, så prøv at tilsætte kogt, hakket æg.

Prøv at udskifte de traditionelle løgringe som pynt ud med rød peberfrugt i tern. Det er flot, anderledes og dekorativt.

Du kan også prøve at servere kartofler til silden istedet for rugbrød.

Velbekomme