LAUNIS FISKEKONSERVES
Det hele startede i 2000, hvor Launis Fiskekonserves A/S for første gange lancerede Årets Julesild. En specialitet, enhver sildeelsker vil bide mærke i, som du kan servere for alle dem, du holder af eller alle dem, der holder af sild.

Den danske Julemand
Julemanden repræsenterer hygge, samvær og gavmildhed, men hvad får Julemanden tiden til at gå med, når han ikke bruger tid på at glæde andre. Selv siger han: »Hjemmehygge, afslapning, højt humør - og en god frokost«.

Det er derfor naturligt, at Launis Fiskekonserves A/S har lavet en aftale med Det Danske Julemands Laug om at kåre Årets Julesild. Julemændene er garant for den gode smag, og vi finder ikke et panel, der kan repræsentere sildeelskerne bedre.

En julesild bliver til
Kvalitet tager tid, og derfor strækker arbejdet med Årets Julesild sig da også over mange måneder. Allerede i det tidlige forår får ti kokke fra forskellige hoteller og restauranter rundt om i landet mulighed for at komme med deres bud på Årets Julesild.

Kokkene får hver især udleveret den rå sildefilet, som vores sildemester nøje har udvalgt, og herefter kan arbejdet med at skabe Årets Julesild begynde. Når kokkene er færdige med deres julesild, bliver de tre bedste bud på en vinder udvalgt ved en blindtest og går videre til selve kåringsceremonien.

Kåringen finder sted i juli måned på Dyrehavsbakken ved Julemændenes årlige Verdenskongres, og her er det Dansk Julemands Laug, som udvælger Årets Julesild.

Hos Launis tror vi på, at julemændene er det bedste panel af sildeelskere, vi kan få, og at de - sammen med de dygtige kokke - er garanter for den gode smag.

Støtte til børnefonden
Mange er sikkert bekendt med, at Det Danske Julemands Laug har en børnefond, der hvert år gør det muligt at afholde en stor gavefest for dårligt stillede børn.

I Launis Fiskekonserves A/S har vi besluttet at støtte denne fond, med en check som overrækkes Julemandens Laug ved kåringen af Årets Julesild på Dyrehavsbakken.